ANNONS

Flicka död efter drunkningsolycka vid Slagstabadet

Drunkning. Slagstabadet. Foto:Polisen.
Flickan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.
En flicka i tioårsåldern omkom efter drunkning vid Slagstabadet på lördagen.
Många hjälpte till vid olyckan.
Men polisen reagerar också på felparkerade bilar som hindrade räddningsfordonen att komma fram och på människor som ställde sig för att filma.
ANNONS

Larmet från Slagstabadet kom vid 16-tiden på lördagseftermiddagen. Enligt Expressen hade en flicka tioårsåldern anmälts saknad från stranden och hon hittades senare i vattnet. Efter hjärt- och lungräddning fördes flickan med ambulanshelikopter till sjukhus.

Avled

På måndagsförmiddagen berättade Botkyrkapolisen för Lokaltidningen Mitt i att flickans liv inte gick att rädda.

Folk hjälpte till

Det var mycket folk på stranden vid olyckan och många hjälpte till i räddningsarbetet.

– Människor höll varandra i händerna och gick ner mot vattnet. Flera hoppade direkt i och började leta. Det var fint att se, säger en kvinna som Expressen talat med.

Felparkerade bilar

Polisen reagerar samtidigt på att bilar blivit parkerade så att de hindrade räddningsfordon från att komma fram och på att en del ställde sig för att filma vid räddningsarbetet.

”Tänk på hur du kan hjälpa till att förebygga olyckor. Var parkerar du din bil vid badet, är det värt att gå några meter extra så att de som ska rädda liv kommer fram. Tänk på hur du skulle känna eller om någon du kände var drabbad av olyckan och andra började filma dig.” skriver Botkyrkapolisen på sin Facebooksida.

Polisen tackar

Samtidigt tackar polisen alla som också hjälpte till:

”Tack du som erbjöd dig att hjälpa till med att säga till bilägare som felparkerat så att räddningstjänsten inte kom fram. Tack du som kom fram till mig och erbjöd din egna bomnyckel för att öppna vägbommen. Tack du som hjälpte till att få folk att flytta sig så att ambulanshelikoptern kunde landa. Tack alla ni som reagerar när vissa ställer sig och filmar när det är andra som farit illa. Tack alla ni som vill och tar hand om varandra trots att vi inte är närstående.”

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.