ANNONS

Här kan du slänga granen i Vasastan

I år går det att lämna in granen på 49 olika platser i stan.
I år går det att lämna in granen på 49 olika platser i stan.
Är du redo att kasta ut julen?
Då kan du passa på att göra en god miljögärning – och lämna in granen på en av stans insamlingsplatser.
ANNONS

I år går det att lämna in granen på 49 olika platser i Stockholm – fler än någonsin. Uppsamlingsplatserna öppnar redan på juldagen och håller öppet till 31 januari. Dessutom kommer det att finnas nio schemalagda platser där man kan lämna sin julgran en viss dag och tid.

Det går också bra att slänga granen på stans återvinningsstationer.

Blir till biokol

Att lämna in sin gran är inte bara smidigt – det är en miljögärning. Granarna blir nämligen till biokol, ett jordförbättringsmedel som ska göra staden grönare och som också minskar koldioxidhalten i atmosfären. Biokolet används till exempel vid Stockholms planteringar.

– Julgranar förädlade till biokol är ett exempel på hur vi kan ta hand om ett lokalt avfall och återvinna det till en lokal produkt, säger Peter Nyström, enhetschef, Stockholm Vatten och Avfall i ett pressmeddelande.

I Vasastan går det att lämna in granen vid Vasaparkens entré mot Torsgatan/Odengatan, Dannemoragata 16, Vanadisparken (hörnet Sveavägen/Frejgatan), Norrtullsgatan/Frejgatan, allén vid Rödabergsgatan, Norra stationsgatan/Karlbergsvägen, Rörstrandsgatan 20, Upplandsgatan 28, Upplandsgatan 19, Spelbomskans torg och Jarlaplan.

Här hittar du en karta över alla insamlingsplatser i hela stan.

ANNONS