ANNONS

Slängde upp dörr och körde över cyklist

Här på Karlavägen blev cyklisten överkörd. Två bilister har nu dömts för olyckan.
Här på Karlavägen blev cyklisten överkörd. Två bilister har nu dömts för olyckan.
Den ena bilisten ska ha slängt upp dörren så att cyklisten hamnade i bilfältet på Karlavägen. Där körde en förare sin jeep över cyklisten och smet från olyckan.

Bilisterna döms nu till böter i tingsrätten.
ANNONS

Cyklisten fick bland annat skador på inre halspulsådrorna, brott på bäckenet och sprickor i revbenen. Två bilförare döms nu i tingsrätten för trafikolyckan på Karlavägen 30 september 2015.

Den ena föraren ska enligt domen ha slagit upp sin bildörr så att cyklisten hamnade i bilkörfältet. Den andra bilisten körde sedan över kvinnan med sin jeep och smet därefter från olycksplatsen.

Den första bilisten döms för vållande till kroppsskada och den andra för obehörigt avvikande från olycksplats. De ska betala 40 respektive 50 dagsböter var.

Olyckan skedde på morgonen på Karlavägen när cyklisten var på väg i riktning mot Odengatan. Enligt cyklisten och ett vittne ska bilisten då ha slagit upp sin dörr. Bilisten säger i sin tur i förhör att dörren bara hade stått öppen 15 centimeter och dessutom ha varit öppen i flera minuter när olyckan skedde. Men tingsrätten trodde alltså mer på vittnet och på den drabbade cyklisten.

Flera vittnen såg sedan jeepen köra över cyklisten med båda däcken på bilens ena sida. Bilisten säger i förhör att hon kört bilen på Karlavägen, men att hon inte märkte någon kollision. Men flera vittnen säger i förhör att föraren omöjligen kan ha missat träffen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.