ANNONS

Efter snöslasket – nu fruktar SL blixthalka

Snöovädret påverkar mångas resa till jobbet.
Minusgrader väntas under onsdagsnatten, något som kan ställa till det i kollektivtrafiken.
Efter tisdagens snöslask – nu kommer blixthalkan. Flera minusgrader väntas under natten till onsdag, något som riskerar ställa till det i kollektivtrafiken.
– Att det smälter och sen fryser på, det är det allra värsta man kan tänka sig, säger Johan Nordenblank, pressinformatör på SL.
ANNONS

Helgens stora snömängder i kombination med kylan gjorde måndagen till en mardrömsdag för stockholmarna i kollektivtrafiken. Problemen fortsatte under tisdagen – då med bland annat långa förseningar på tunnelbanans gröna linje.

Nu varnar SL för att även onsdagen kan bli en körig historia.

Flera minusgrader väntas under natten till onsdagen, enligt en väderprognos från SMHI. Därmed ser tisdagens slask ut att frysa till is, något som ger SL kalla kårar.

– Att det smälter och sen fryser på, det är det allra värsta man kan tänka sig när det gäller vägtrafiken. Det blir riktigt glashalt, säger Johan Nordenblank, pressinformatör på SL.

Följer väderutvecklingen

Han berättar att SL under tisdagskvällen följer väderutvecklingen och för dialog med kommuner och Trafikverket.

– Vi är väldigt beroende av att kommuner och Trafikverket både snöröjer och nu främst halkbekämpar. Vi bevakar det här, men det är klart att det är något vi är oroliga för, säger Johan Nordenblank.

Onsdagens resenärer uppmanas att hålla koll på SL:s olika kanaler och vara redo att hitta alternativa resvägar.

– Budskapet är att hålla koll på SL.se och vår app för att se hur det har utvecklats under natten. Är det några störningar så finns all information där, säger Johan Nordenblank.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.