Då ska du köra för att slippa köerna i innerstan

Flaskhalsarna du vill undvika – och när du ska köra för att slippa köa.
När börjar egentligen köerna i på Klarastrandsleden? På Kungsholmen eller i Vasastan? Med hjälp av Googles trafiktjänst har Mitt i tagit fram hur trafiken utvecklar sig en vanlig tisdagsmorgon i Stockholmstrafiken.

Är du en av dem som hatar att sitta i bilkö på väg till jobbet? Eller tycker du att det är mysigt att sitta i en uppvärmd kupé med en kopp kaffe och lyssna på radion? Oavsett så kan det vara en bra idé att få koll på när köerna egentligen börjar inne i stan.

Med hjälp av Googles trafiktjänst kan Mitt i ge  en överblick när köerna egentligen börjar.


– 06.00

Redan nu är det köer på Klarastrandsleden med start från brofästet vid Stadshusbron.

– 06.30

Klarastrandsleden lyser nu knallrött och det går riktigt trögt i höjd med Kungsbron – så kommer det se ut fram till 10.30-tiden. Köerna börjar byggas på vid Slussen och längs Stadsgårdskajen.

Klarastrandsleden är en av Stockholms flaskhalsar. Här är det långsam trafik hela förmiddagen och hela eftermiddagen. Foto: Mostphotos

– 07.00

Inne i city – kring NK, Kungsträdgården och Sergels torg – börjar köerna att byggas på efter 06.30.

– 07.30

Nu börjar köerna i Vasastan: Västmannagatan upp mot Odengatan, Norrtullsgatan, Tulegatan och Norra Stationsgatan. På Kungsholmen kör det ihop sig på Fridhemsgatan och Sankt Göransgatan vid 07.30-tiden. På Södermalm börjar köerna på Folkkungagatan.

Köerna på Klarastrandsleden fortsätter upp en bit på Centralbron. Kring Tegelbacken råder viss köbildning.

– 08.00

Kungsholmen sprider sig köerna till Rålambsvägen och Gjörwellsgatan vid den här tiden – likaså till Lindhagensgatan och vidare upp mot Strandbergsgatan.

I Vasastan sprider sig köerna nu vidare Vanadisgatan. 

Vid 08-tiden börjar köerna på Liljeholmsbron. Längre köer på Folkkungagatan och Stadsgårdsleden. Även på Lidingövägen börjar köerna.

Hela innerstan börjar lysa gult vid 08-tiden vilket innebär att hastigheten är lägre.

Inne i city går trafiken långsamt från 7.30-tiden. Foto: Mostphotos

– 08.30

Köerna börjar på Drottningsholmsvägen bort mot Essingeleden. Köer börjar också uppstå på Odengatan i höjd med Tulegatan. Centralbron och avfarten mot Tegelbacken och Klaratunneln får längre köer vid 08.30-tiden. Efter 08.30 börjar det bli rejält trångt nere i city – från Sveavägen bort till Birger Jarlsgatan. Sturegatan får också köer.

– 09.00

Inga stora förändringar sker – det fortsätter att bli allt trängre i trafiken kring city. Valhallavägen i höjd med Östra station får köer.

– 09.30

Nu börjar trafiken lätta något och det finns inga större köbildningar på några av de större vägarna i innerstan. Köerna på Centralbron har också hunnit släppa vid 09.30-tiden. Det finns däremot köer på Klarastrandsleden, kring Tegelbacken och inne i city. Inne i city är det fortsatta långsam trafik under resten av dagen.

Kring Tegelbacken är det ofta långsam trafik under förmiddagarna med start från 08.30 fram till 10.30. Foto: Stefan Källstigen