ANNONS

Slog ­sönder ansiktet på sin flickvän

ANNONS

Kvinnan från västerort var berusad och har stora minnesluckor från natten i december. Men några saker minns hon av den brutala misshandeln i pojkvännens lägenhet i Blackeberg.

Som att han sa att han skulle göra så att ingen ville titta på henne igen.

Och att han slog henne med ena handen och höll fast henne med den andra.

Att slagen träffade i hela ansiktet, och att hon försökte skydda sina ögon.

Att han någon gång använde ett tillhygge som kändes metalliskt och kallt när det träffade henne över näsroten.

Kvinnan har sagt i förhören att hon tror att det var en hammare. Odiskutabelt är, enligt rätten, att hon hade frakturer på näsbenet och en avslagen framtand när hon kom till sjukhuset.

Säkert är också att hon kommer att få ett ärr i ansiktet efter det tio centimeter långa såret från näsroten ut över den vänstra kinden.

Det var kvinnans pojkvän som larmade ambulansen. Han nekar dock till misshandel och påstår att kvinnan hade ramlat och slagit sig på en tröskel.

Men enligt tingsrätten kan hennes skador inte ha orsakats av att hon fallit platt till marken. Det rättsmedicinska utlåtandet visar att skadorna har uppkommit genom våld från olika vinklar, vid flera tillfällen.

ANNONS

Pojkvännen, som är i 50-årsåldern, fälldes även för ytterligare ett fall av misshandel mot kvinnan. Han har nu dömts till nio månaders fängelse och ska betala drygt 60 000 kronor i skadestånd.

Han slog henne med ena handen och höll fast henne med den andra. Ur kvinnans vittnesmål