ANNONS

Slöjdläraren hämtade material till eleverna – i trädgård

Träslöjd ene
Fredrik Bothén hämtade ene i Anders Erikssons trädgård. Slöjdläraren har även tidigare hämtat material på liknande sätt.
Har du avverkat träd i trädgården som ska köras till tippen?
Vänta med att slänga dem!
Kanske finns det en slöjdlärare i närheten som mer än gärna tar till vara på materialet.
ANNONS

Det kan vara svårt för slöjdlärare att få tag i olika sorters trä. Budgeten är liten och ibland har inte de upphandlade byggaffärerna alla olika träslag.

Fredrik Bothén jobbar som slöjdlärare på Vattmyraskolan och Berghemskolan. Han såg ett inlägg i en Facebookgrupp om att det hade fällts enar i närheten av skolorna.

Det passade alldeles utmärkt

Fredrik Bothén

 

– Det var klokt att lägga upp det och låta sådana som jag, slöjdlärare bland annat, hämta träet. Det är alldeles underbart. Det har varit slut på ene ett tag, så det passade alldeles utmärkt, säger Fredrik Bothén.

Han berättar att ene inte är ett träd som odlas fram för att säljas. Därför tar det ibland slut hos återförsäljarna när inga enar har fällts.

Har du hämtat material så här tidigare?

– Ja det har jag gjort. I somras var jag och hämtade lite äppelträd som ligger på tork hemma hos mig och som sedan kommer att gå till skolan. Det är bra att ta till vara på träet och låta ungarna få jobba.

Medaljonger och slevar

Fredrik Bothén är nyutexaminerad slöjdlärare, så han är inte helt säker på vad eleverna kommer att tillverka av träden han hämtade. Men hos de yngre årskurserna kommer det att bli en del medaljonger tror han.

ANNONS

– En elev gör en slev från sitt egna gamla körsbärsträd. Det var föräldrarna som hörde av sig och frågade om vi ville ha. Det är lite roligare med andra träslag än vad man kanske har råd att köpa in.

Fredrik Bothén Anders Eriksson

De fällda träden blev till glädje för Fredrik Bothén, och Anders Eriksson slapp frakta bort dem själv.