ANNONS

Näsby slott stänger i tre månader

Näsby slott.
Näsby slott.
Sedan förra sommaren har Näsby slott renoverats.
När arbetena nu går in i slutfasen kommer slottet att stänga för att åter slå upp portarna i mars.
ANNONS

Hittills är det mötesrum och salonger som rustats upp samtidigt som anläggningen har hållit öppet. Men när det är dags att åtgärda kök, bar och reception blir det svårt.

– Bar och reception kan man inte göra om medan gästerna är här. Därför tog vi beslutet att stänga i tre månader. Både för gästernas och hantverkarnas skull, säger hotelldirektören Annette Wheeler.

På fredag, den 30 november, är alltså sista dagen som slottet har öppet och slottet förlorar därmed decembers julbordsbokningar.

– Ja. Men konferens är det primära för oss. Januari och februari är de bästa månaderna för oss att ha stängt. Och i början av mars får vi tillbaka slottet.

Varför bygger ni om?

– Vår ägare Niam ska bygga bostäder på området och vi har tillsammans kommit överens om att de ska renovera slottet och vi ska inreda det. Det fanns ett stort behov att renovera. Länsstyrelsen och antikvarier har varit här och det målas med linoljefärg. Nästan ingenting får röras eftersom hela fastigheten är kulturminnesmärkt. Tanken är att försöka hitta tillbaka till hur det en gång var.