ANNONS

Beslut om bussförändringarna kan dröja till juni: ”Vi tittar fortfarande på detta”

Christian Hoffman på SL menar att SL:s beslut kan dröja till juni.
Christian Hoffman på SL menar att SL:s beslut kan dröja till juni.
Innan denna vecka var slut trodde landstingets tjänstemän att man skulle kunna ha tagit beslut om Nobinas hårt kritiserade bussförändringsförslag. Redan i sommar kan förändringar träda i kraft – och nu menar SL att beslutet kan dröja till juni.
ANNONS

Bussresenärerna i Haninge och Södertörn hålls på halster.

Innan denna vecka var slut trodde landstingets tjänstemän att man skulle ha tagit beslut om Nobinas hårt kritiserade förändringsförslag på busstrafiken. Men nu menar man att beslutet skulle kunna dröja till juni, i värsta fall. Redan i sommar kan förändringar träda i kraft, enligt avtalet Nobina har med SL.

– Vi tittar fortfarande på förändringarna, så inget är klart ännu. Det är svårt att säga om beslut kan tas nästa vecka eller veckan efter det, eller om det tas i slutet av denna vecka, säger Christian Hoffmann, pressekreterare på SL på måndagen.

Utgångspunkten är fortfarande att beslutet ska tas i maj, enligt SL, för allas skull.

– Vi fick in det här från Nobina 8 april, och normalt sett tar det en till en och en halv månad för oss att ta beslut då. Vi ligger ju fortfarande inom tidsramen, men det finns inget datum satt, och vi vet inte om beslutet tas först när vi är inne i juni. Det kan vi inte säga just nu, men vi jobbar så fort som möjligt med frågan, säger Christian Hoffmann.

Bland annat föreslås buss 869 mellan Dalarö och Gullmarsplan att slopas, detsamma gäller buss 810 mellan Jordbro och Gullmarsplan. Dessutom föreslås bland annat 809-bussarna ha Farsta strand som slutdestination i stället för Gullmarsplan. 809-bussarna föreslås gå inom Vega för att kompensera att buss 810 försvinner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.