Slut på loppis inne i Skogås centrum

Nu är det slut med loppis inomhus i Skogås centrum. Störigt och konkurrerande mot annan verksamhet i centrum, menar Huge och i stället hänvisas föreningar och skolklasser till försäljning utanför vid några tillfällen i höst och vinter.

Under många år har ideella föreningar och skolklasser haft möjlighet att tjäna en extra slant genom loppisförsäljning på lördagar inomhus i Skogås centrum.

Nu är det slut med det. Hyresvärden Huge har beslutat att ta bort loppisen inomhus och har i stället infört sex tillfällen i höst och vinter då föreningarna i stället kan stå på utanför.

Enligt Huge beror flytten på kritik och negativa kommentarer från både besökare och butiker i centrum.

– Vi måste lyssna på våra hyresgäster, och det här blir till det bättre. Nu blir det större yta där fler får möjlighet att sälja och loppisen blir professionellt skött av Föreningscenter, säger Bengt Blomquist, marknadskoordinator på Huge.

Bengt Nylander, som har haft hand om loppisarna för pensionärsförening SPF:s räkning, menar att många föreningar och skolklasser som är upprörda över att inte längre få ihop lite extra till sina verksamheter och skolresor.

– Det är helt obegripligt. Det har aldrig varit störande, utan en naturlig del i folklivet. Flera av de inbokade dagarna är dessutom fredagar och då är det inga ungdomar som kan vara med eftersom de är i skolan. Kanske är det någon enstaka som nappar på att stå utomhus och frysa i höst och vinter, säger han.

Enligt Bengt Blomquist så tar Huge till sig av synpunkterna och menar att det kan bli ett omtag senare.

Inbokade datum för loppisen är den 9 september, den 8, 14 och 29 oktober samt den 18 november.