”Sluta skrik för fan – om att leva med barn”

Malin Haawind
Malin Haawind har skrivit tre böcker. På måndag kommer hon till Arena Edsberg och pratar.
"Sluta skrik för fan – om att leva med barn”. Så heter en föreläsning för föräldrar som författaren Malin Haawind ger på biblioteket Arena Edsberg på måndag, den 1 april.

– Vi brukar ha ett par författarträffar per termin och vi har lite familjeinriktning – den här föreläsningen hoppas vi ska locka många föräldrar, säger Tanja Leonova, platsansvarig på biblioteket Arena Edsberg.

Malin Haawind debuterade 2016 med ”Dra åt helvete – en bok om gräl”. Det är en reportagebok om hur och var och varför folk grälar, och om vad grälandet säger om oss.

Undersöker hur det är hos barnfamiljer, bortom förskönande filter

Hösten 2017 kom hennes andra bok, ”Sluta skrik för fan – en bok om att leva med barn”, där Malin Haawind undersöker vad föräldraskapet gör med oss som människor och hur det verkligen är hos barnfamiljer, bortom förskönande filter och väl valda utsnitt på glada barn i motljus.

I höstas kom hennes tredje bok, ”Ät din jävel – en bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör”, som handlar om hur otroligt komplicerat vi har gjort något av det mest basala i världen – att äta.

Plats för 50 – ”alla är välkomna”

Föreläsningen på Arena Edsberg på måndag handlar om föräldraskap, om förväntningar och verklighet i frontalkrock. Och om tvånget att njuta av småbarnsåren, om moralismen kring morsor och om den utopiska drömmen om Bullerbyidyll.

Författarträffen med Malin Haawind den 1 april börjar klockan 18, och man behöver inte föranmäla sig.

– Vi har plats för 50 personer, jag tror nog att alla som kommer får plats. Alla är välkomna! säger Tanja Leonova