ANNONS

Bråk i rondell slutade i domstol – Hässelbybo döms

Meningsutbytet i rondellen fick det att rinna över för Hässelbybon.
Meningsutbytet i rondellen fick det att rinna över för Hässelbybon.
En incident i en rondell i somras ledde till tutande, nedvevade fönster och hårda ord – för att sedan gå över i rena handgripligheter.
Nu döms en 32-årig Hässelbybo för försök till misshandel och grov olovlig körning.

ANNONS

Det var den 16 augusti som 32-åringen hamnade i gräl med en annan bilist sedan deras bägge fordon hamnat intill varandra i en rondell. Hässelbybon har bland annat uppgett att hans antagonist visade fingret och yttrade synnerligen nedsättande ord om hans mamma, vilket gjorde honom ”mycket arg och kränkt”

Männens meningsutbyte fortsatte även efter rondellen och efter stund svängde bägge av vägen och klev ur bilarna vid Basgränd i Kälvesta.

Bar en mattkniv

Vad som hände sedan har männen olika uppfattningar om, men klart är att 32-åringen måttade ett antal slag, som dock missade eftersom den andre mannen tog skydd bakom några parkerade bilar.

Enligt åtalet ska Hässelbybon dessutom ha försökt hugga motståndaren med en mattkniv.  Mannen medger att han hade kniven i handen, men säger att bladet inte var utfällt, och att han följaktligen inte kunde hugga med den.

Vittnen som såg händelsen larmade polis, som snabbt var på plats och avstyrde bråket.

Hade inget körkort

Patrullen kunde också konstatera att 32-åringens körkort var återkallat och att han inte hade rätt att köra bil.

Mannen döms för knytnävsslagen, men inte för de påstådda knivhuggen eftersom Solna tingsrätt inte anser det bevisat att knivbladet var utfällt. Eftersom 32-åringen på frivillig väg börjat gå i terapi för sin aggressionsproblematik låter tingsrätten påföljden stanna vid villkorlig dom och dagsböter.

ANNONS