”Slutet på hockey som utomhussport”

Nordia Bagarmossens veteranlag blev det sista laget som spelade på utomhusrinken.
Nordia Bagarmossens veteranlag blev det sista laget som spelade på utomhusrinken.
På söndagen spelades den sista hockeymatchen på en utomhusrink i Stockholm. När säsongen drar igång igen till hösten kommer ett tält att ha rests över rinken på Kärrtorps IP.

Rinken i Kärrtorp byggdes på 60-talet och blev då ett populärt tillhåll för hockeyintresserade. På söndagskvällen spelade Nordia Bagarmossens veteranlag på isrinken på Kärrtorps IP. Den sista för säsongen, innan rinken stängdes. Matchen blev också den sista som spelades på en uterink i Stockholm, då den inför säsongsstarten i höst ska täckas av ett tält.

Antalet isytor i staden har blivit färre, senast då rinken i Zinkensdamm fick stängas ner i oktober. Det gjorde att de som vanligtvis tränade där fick flytta sig till andra idrottsplatser, däribland Kärrtorps IP.

– Istiderna har blivit färre sedan fler började spela på Kärrtorps IP, säger Robert Trygg som spelar i Nordia Bagarmossens veteranlag.

Ett av argumenten till att ett tält ska resas över Kärrtorps IP är att säsongen blir längre. Med det nya tältet kan isen vara spelbar mellan september till april, en förlängning på tre månader.

– Med en längre säsong så kommer också fler tillfällen att spela. Så det är såklart positivt, säger Robert Trygg.

Hockey blir en inomhussport

Men allt är inte bara guld och gröna skogar med resningen av tältet, enligt Robert Trygg.

– De som lättast kommer att få speltider kommer vara lag som spelat en längre tid, att stänga in rinken gör den mindre välkomnande. Risken finns att hockeyn i Kärrtorp kommer förlora sin bredd av spelare.

Framtiden för Nordia Bagarmossens veteranlag är tills vidare osäker.

– Jag hoppas att vi kommer kunna spela vidare när säsongen börjar igen – men det beror på speltider. Hockeyn förlorar något när den är under ett tak. Den blir en inomhussport, och mister hela grejen med att kunna spela i naturen, under stjärnorna.