Välj ditt område
Järva MK ligger bara ett stenkast från Akalla.
Järva MK ligger bara ett stenkast från Akalla.

Slutet nära för Järva MK?

Nyheter / Sport Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om att Järva MK tvingas bort från sin motocross-bana när en park istället ska anläggas. Trots idoga försök att få flytten uppskjuten ser framtiden nu mörk ut för Stockholms största motocrossklubb.

Sedan 1999 ligger Järva MK:s motocrossbana i ett naturreservat, och sedan dess har egentligen banans framtid varit hotad. Det nuvarande tillståndet löper ut vid årsskiftet, och klubbens kamp för att få behålla sin arena ser ut att vara förgäves. Enligt en överenskommelse ska kommunen hjälpa klubben att hitta en ny bana – något klubben menar att kommunen helt och hållet struntat i.

– Vi kommer förstås be om en massa pengar, men även om vi skulle få det kommer vi inte hitta någon bana, säger Lars-Åke Atterlönn som är vice ordförande i Järva MK.

Järva MK:s bana ligger bara ett stenkast från den plats där Förbifart Stockholm ska dras, men där motocrossbanan ligger ska istället en park anläggas – något Lars-Åke Atterlönn tycker är märkligt.

– Det finns väl inget bättre ställe att lägga en motocrossbana på än vid förbifarten? Vem vill gå och leka i en park bredvid en stor motorväg? säger Lars-Åke Atterlönn.

Klubben har varit i kontakt med en advokatbyrå och bett om hjälp med att hitta en väg framåt när kommunens byråkrati blivit svårnavigerad. Men enligt byrån befinner sig klubben i ett besvärligt läge i och med att ett beslut redan tagits.

– Vi har lyckats kriga till oss dispens efter dispens, och nu ska vi försöka kriga till oss lite mer dispens, åtminstone så länge bygget [av Förbifarten] pågår, säger Lars-Åke Atterlönn.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis