ANNONS

Slutet nära för Järva MK?

Järva MK ligger bara ett stenkast från Akalla.
Järva MK ligger bara ett stenkast från Akalla.
Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om att Järva MK tvingas bort från sin motocross-bana när en park istället ska anläggas. Trots idoga försök att få flytten uppskjuten ser framtiden nu mörk ut för Stockholms största motocrossklubb.
ANNONS

Sedan 1999 ligger Järva MK:s motocrossbana i ett naturreservat, och sedan dess har egentligen banans framtid varit hotad. Det nuvarande tillståndet löper ut vid årsskiftet, och klubbens kamp för att få behålla sin arena ser ut att vara förgäves. Enligt en överenskommelse ska kommunen hjälpa klubben att hitta en ny bana – något klubben menar att kommunen helt och hållet struntat i.

– Vi kommer förstås be om en massa pengar, men även om vi skulle få det kommer vi inte hitta någon bana, säger Lars-Åke Atterlönn som är vice ordförande i Järva MK.

Järva MK:s bana ligger bara ett stenkast från den plats där Förbifart Stockholm ska dras, men där motocrossbanan ligger ska istället en park anläggas – något Lars-Åke Atterlönn tycker är märkligt.

– Det finns väl inget bättre ställe att lägga en motocrossbana på än vid förbifarten? Vem vill gå och leka i en park bredvid en stor motorväg? säger Lars-Åke Atterlönn.

Klubben har varit i kontakt med en advokatbyrå och bett om hjälp med att hitta en väg framåt när kommunens byråkrati blivit svårnavigerad. Men enligt byrån befinner sig klubben i ett besvärligt läge i och med att ett beslut redan tagits.

– Vi har lyckats kriga till oss dispens efter dispens, och nu ska vi försöka kriga till oss lite mer dispens, åtminstone så länge bygget [av Förbifarten] pågår, säger Lars-Åke Atterlönn.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.