Småbarnsfar avgår som ordförande

Sonny Österman, moderat politiker och ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd, lämnar sitt uppdrag i stadsdelsnämnden efter drygt ett år som ordförande. Anledningen är att tiden inte räcker till.

– Jag har avsagt mig mitt uppdrag eftersom jag har två små barn och tiden för jobb och familj inte går ihop med det här uppdraget. Det har varit väldigt roligt med många utmaningar så det känns lite tråkigt men samtidigt skönt, säger han.

Sonny Österman är 31 år gammal och har varit engagerad i Moderaterna sedan 2006. Han har suttit i Skarpnäcks stadsdelsnämnd sedan 2009 och blev ordförande i september förra året. Han fortsätter nu sitt engagemang i den lokala moderatföreningen men kommer inte att ha några politiska uppdrag.

Särskilt nöjd är Sonny Österman med att stadsdelen under hans tid som ordförande har lyckats få ner storleken på förskolornas barngrupper till nivåer under genomsnittet i staden. Han är också stolt över det som har gjorts inom Skarpnäckslyftet. Skarpnäcks stora utmaning i framtiden är som han ser det att möta behoven när stadsdelen växer.

– En utmaning är att få rätt bostäder på rätt platser och att se till helheten, hur man löser det runt om med förskolor och kommunikationer, säger Sonny Österman.

Det officiella beslutet fattas av kommunfullmäktige den 26 november och då utses även efterträdaren. Valberedningen har inte lämnat något officiellt förslag än men det ryktas om att den nygamla ledamoten Kristina Lutz kommer att föreslås. Hon är just nu stabschef för Moderaterna i Europaparlamentet men var mellan 2007–2009 ledamot i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.