Småbarnspappa åtalas för överfall

Här i Fullersta i januari överfölls en tonårsflicka som gick på en promenad med sin kompis.
Här i Fullersta i januari överfölls en tonårsflicka som gick på en promenad med sin kompis.
På kort tid blev åtta flickor och unga kvinnor­ överfallna i centrala ­Huddinge.

Nu åtalas en tidigare ostraffad småbarnspappa för åtta sexuella ofredanden.

Åklagaren Daniel Veivo Pettersson beskriver gärningarna som något utöver det vanliga.

– Jag har aldrig haft något liknande på mitt bord. Offren har varit ute på promenad, gått till jobbet eller till bussen när de har blivit attackerade, säger han.

Det första fallet inträffade vid 16-tiden den 29 december då en kvinna inom hemtjänsten var på väg till en kund. Redan när kvinnan gick från pendeltågsstationen under tunneln märkte hon att en man följde efter henne.

Kvinnan gick då uppför trapporna mot Patron Pehrs väg. Utanför en port blev hon påhoppad och antastad av mannen. När kvinnan skrek och slet sig loss flydde mannen.

Dagen efter blev en minderårig flicka överfallen i gångtunneln som leder till busstorget i Huddinge centrum.

Mannen ska ha sprungit fram till flickan och tagit tag i henne och handgripligen antastat henne. Även i det fallet flydde mannen när flickan skrek.

Mellan den 4 och 10 januari blev två unga kvinnor och två tonårsflickor överfallna av mannen.

Ett av dessa överfall begicks i valvet utanför Arbetsförmedlingen vid Huddinge centrum och ett annat begicks i Stuvsta.

Efter det sjunde överfallet vid Sjödalsbacken den 14 januari lyckades polisen identifiera den misstänkte mannen genom övervakningskameror.

Därmed kunde polisen börja spana på honom. Polisens spanare såg hur mannen uppträdde maniskt och följde efter kvinnor men något överfall skedde inte.

Den 24 januari slog polisen till. Mannen överföll då en ung kvinna utanför hennes hem i centrala Huddinge och polisen grep honom på bar gärning.

– Mannen har gjort vissa medgivanden, men han kan inte förklara varför han gjorde det, säger ­Daniel Veivo Pettersson.

Mannen är nu åtalad för åtta fall av sexuellt ofredande. Flera av kvinnorna uppger för polisen att händelserna har skakat om dem och att de inte vågar gå ut själva längre.

I förhör berättar mannen att han befunnit sig i en kris och var stressad och att det kan ha varit orsaken till hans agerande.

Han är sedan tidigare ostraffad och lever under ordnade former med partner och barn. Mannen satt häktad en tid men släpptes. Rättegången hålls senare i mars.