ANNONS

Småbarnspappa dömd – hade 73 kilo cannabis

I ett förråd i Vårby förvarade mannen 58 kilo cannabis.
I ett förråd i Vårby förvarade mannen 58 kilo cannabis.
Mannen åkte fast med 73 kilo cannabis.
Mannens fingeravtryck och dna fanns på flera av förpackningarna.
När polisen slog till mot den 37-åriga småbarnspappan förvarade han 73 kilo cannabis på flera håll i Huddinge.
Nu har mannen dömts till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.
ANNONS

Det var i slutet av mars, efter månader av spaning, telefonavlyssning och kameraövervakning, som polisen kunde slå till mot den 37-åriga mannen och hittade då 73 kilo cannabis och cirka 300 000 kronor i kontanter.

Drygt 14 av de 73 kilona fanns på en balkong i Stuvsta i en lägenhet som mannen tillfälligt passade, i ett hyrförråd i Vårby fanns drygt 58 kilo cannabis och under motorhuven på mannens bil fanns ett kilo cannabis.

Nu har mannen dömts till fem och ett halv års fängelse för grovt narkotikabrott.

Mannen nekar till brott

Mannen, som står skriven i Södertälje och som bara tidigare är dömd för mindre förseelser, nekar till brott. Han hävdar att en annan person också har haft tillgång till bostaden i Stuvsta, medan innehavaren var bortrest. Han menar att han har förvarat väskor i förrådet i Vårby åt samma person och att han har lånat ut sin bil till mannen. Men av rädsla för sina barns säkerhet vill han inte säga vem den här personen är.

En del av kontanterna som hittades under husrannsakan i bostaden medger 37-åringen är hans, och förklarar att de kommer från en bilförsäljning, och att han handlar med bilar och bildelar.

Bevisningen god

Men tingsrätten menar att det ställt utom allt rimligt tvivel att 37-åringen medvetet har köpt och förvarat narkotikan, och med tanke på den stora mängden är det uppenbart att han köpt den för att sälja vidare.

Enligt domen anser rätten att bevisningen är god. På bland annat förpackningar har mannen fingeravtryck och dna hittats, och det finns också övervakningsfilmer från hyrförrådet i Vårby där mannen ses hantera väskorna med cannabis.

ANNONS

Domen ska överklagas senast den 7 augusti.


ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.