Småföretagarna fixar fest på Kungsholmen

Malin Nordström
Malin Nordström är ordförande i företagarföreningen på Kungsholmen.
För ungefär tre år sedan gick småföretagare på Kungsholmen ihop för att hjälpa varandras verksamheter.
Nu ska de för första gången ordna en stor vårfest tillsammans.
– Vi vill boosta gemenskapen i området, säger Malin Nordström, ordförande i KungsÖ Företagarförening.

På väggarna i hänger tavlor med olika texter. I fönstret står skyltdockor försedda med tröjor som det står ”KUNGSHOLMEN” på.

Malin Nordströms butik heter Hantverkargatan 18 och är en kombinerad reklambyrå, men människor i kvarteret kallar den för ”Kungsholmsbutiken”.

– Jag har alltid vurmat för Kungsholmen. Om jag blir bjuden på AW på söder är det inte säkert att jag kommer, säger Malin Nordström.

För småföretagarna

För tre år sedan startades KungsÖ Företagarförening, i samband med ett event på Kungsholms torg. Idag är runt 30 stycken småföretag i stadsdelen anslutna. Malin Nordström menar att det är unikt för en stor stad som Stockholm.

– Det finns nästan inga stora kedjor här omkring. Men det är svårt att överleva för oss små, säger hon.

Tanken med företagarföreningen är att uppmärksamma och hjälpa varandras verksamheter. I höstas drog medlemmarna i gång ”Kungliga torsdagar”, som innebar att erbjuda Kungsholmsborna något extra sista torsdagen i månaden.

– Det kan vara att ha kvällsöppet, specialerbjudanden eller att bjuda in någon leverantör, säger Malin Nordström.

Malin Nordström

Vårfest 28 mars

Men efter ett tag märkte föreningen att det var svårt att göra något extra så ofta som en gång i månaden. Då föddes idén om att i stället slå på stora trumman en gång på hösten och en gång på våren.

Den 28 mars är det premiär för den stora vårfesten, som KungsÖ Företagarförening ligger bakom.

Vad kommer att hända 28 mars?

– Alla företagare får hitta på själva vad de vill göra. Men det kommer bland annat att vara specialpriser och specialmat i butikerna. Målet är att boosta gemenskapen och stoltheten i området, säger Malin Nordström.

Inte för att tjäna pengar

Hon menar att företagarna inte ordnar den här dagen för att tjäna pengar. Malin vill att Kungsholmsborna ska känna att det är värt att ta en promenad på kvällen eller lunchen genom området den dagen.

– Vi vill att det ska vara trevligt i kvarteret och nu gör vi vad vi kan, säger Malin Nordström.