ANNONS

Småhus ska byggas i Viksjö

1) Tegvägen i Viksjö Byggen i Järfälla,
Bygge på Tegvägen.
Kommunen planerar att bygga bostäder längs hela sträckan där den gamla kraftledningen gick genom Järfälla. Första etappen blir par-, rad- och kedjehus i Viksjö, skriver kommunen i ett pressmeddelande.
ANNONS

Kraftledningen som gick genom Järfälla har tagits ned och bytts ut mot en markkabel. Nu vill kommunen bygga bostäder längs hela stråket.

Byggplan för bostäder i Viksjö i Järfälla

Kommunens byggplan för bostäderna i Viksjöområdet. Grafik: Järfälla kommun

– Det känns väldigt bra att vi nu kan planera för mer småhusbebyggelse, det har varit stort fokus på att bygga tät stad i kommunen under många år. Nu kan vi också visa på attraktiva lägen för mer småhusbebyggelse och villor, säger kommunalråd Nikoletta Jozsa (L) i pressmeddelandet.

Viksjö och Västra Jakobsberg ses över

I höstas beslutade kommunen att börja med att se över områdena i Viksjö och Västra Jakobsberg där bostäder kan byggas.

Man har utlyst en markanvisningstävling till vilken bostadsutvecklare kan lämna förslag på lösningar.

Även detaljplaner för att pröva vilka områden längs det gamla kraftledningsstråket som lämpar sig för bostadsbygge arbetas på.

Företag säljer lägenhetsbokningar för miljoner – utan bygglov

ANNONS

– Det är viktigt att vi bygger långsiktigt med hög kvalitet och god hållbarhet. Det här har varit mark som pekats ut i översiktsplanen för småskalig bebyggelse och jag är glad att vi nu kan skapa fler bostäder som smälter in i Viksjö, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) i pressmeddelandet.