Smaksatt vatten prisas

– När de berätta att vi vunnit fick vi en chock. Det känns superkul, säger Victoria Carlsson en av gymnasieeleverna bakom Årets UF-företag i Väsby.

En vattenflaska där vattnet smaksätts med frukt är idén bakom Årets UF-företag i Upplands Väsby. Utmärkelsen delas ut av Företagarna i Väsby och Väsby promotion.

I år gick utmärkelsen till Maria Bergkvist, Selma Zilic och Victoria Carlsson, gänget bakom VSMbottle. 18-åringarna driver UF-företaget som sitt projektarbete på ekonomiprogrammet på Väsby nya gymnasium.

Från början funderade de på andra idéer, bland annat frukostservering på skolan. Men vännernas gemensamma intresse för träning och hälsa fick de att titta i den riktningen istället.

– Vi tittade runt på olika hemsidor för träning och hälsa. Där hittade vi den här flaskan, säger Maria Bergkvist.

Vattenflaskan hade ett instick där användaren kan lägga frukt för att smaksätta vattnet. De utvecklade konceptet med en tygpåse tillflaska och recept på olika smaksättnignar.

– Vi utgick från ett intresse. Tränar man måste man dricka mycket vatten och från frukten får man lite av alla antioxidanter man måste få i sig, säger Selma Zilic.

– Vi har fått jättebra respons, så här långt har vi sålt runt 40 flaskor, nu ska vi beställa nya till UF-mässan, säger Victoria Carlsson.

Så här långt har de sållt flaskor på skolans julmarknad, i centrum och till hela konståkningsgruppen Selma och Maria tränar.

– De fick vara våra testkaniner och prova hur det funkar att fiska flaskorna i diskmaskin. nu vet vi att det funkar, säger Selma Zilic.