ANNONS

Smash and grabkupp i Arninge

En hjullastare av modell större förstörde butiksväggen.
En hjullastare av modell större förstörde butiksväggen.
Inbrott i ett elektronikvaruhus i Arninge ledde till punktering från utslängda fotanglar.
ANNONS

Strax efter klockan fyra på måndagsmorgonen körde en stor hjullastare in i ett elektronikvaruhus på Saluvägen i Arninge. Flera larm kom till polisen vid tiden för smash and grabkuppen. Enligt polisen finns det ett par vittnen men de är få då tiden för inbrottet var tidigt på morgonen.

När väktare kommer till platsen konstaterades att hjullastaren kört in i varuhusets varuutlämning där de sedan tagit sig in. Hur mycket som har stulits är i dagsläget oklart. Efter inbrottet har tjuvarna gett sig av och fotanglar påträffades i rondellen vit Arningeleden och Norrortsleden.

Minst en trafikant har fått punktering på grund av fotanglarna som snabbt kunde tas bort från gatorna. En presstalesperson hos polisen säger att det troligtvis inte rör sig om så många punkteringar eftersom det inte var så många bilar i rörelse just då.

Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld och en teknisk undersökning på platsen för inbrottet. Undersökningarna innefattar de traditionella sätten där polisen går igenom allt filmmaterial från övervakningskameror och vägkameror.

Polisen säger också att innan undersökningarna är färdiga vet de inte så mycket om hur många gärningsmännen var eller vart de försvann efter inbrottet.

 

ANNONS