Åtal för smash-and-grab-kuppen i Vaxholm

Dagen efter smash-and-grab-kuppen i Vaxholm i somras. Tjuvarna lämnade många spår efter sig.
Dagen efter smash-and-grab-kuppen i Vaxholm i somras. Tjuvarna lämnade många spår efter sig.
En man och en kvinna har åtalats misstänkta för inblandning i smash-and-grab-kuppen i Vaxholm i somras. Vid kuppen körde tjuvar in en bil i Nautiska magasinet och plundrade butiken på dyra märkeskläder.

De två som åtalats är en kvinna i 30-årsåldern från Österåker och man i 20-årsåldern från Uppsala som misstänks för häleri med koppling till kuppen 6 juli mot Nautiska magasinet i Vaxholm.

Enligt åtalet ska mannen ha fraktat stulna kläder för ett värde av drygt 90 000 kronor till kvinnans hem i Österåker. Kvinnan ska ha hjälpt mannen att bära och gömma stöldgodset i husets bastu. Enligt åtalet bodde mannen hos kvinnan, som enligt åklagaren anat och accepterat att kläderna var stulna.

Bägge nekar till brott.

Mannen har även åtalats för en rad andra brott, bland annat vapenbrott, olovlig körning och rattfylleri.

Kuppen i Vaxholm inträffade 04.13 natten mot onsdagen 6 juli, då okända personer backade en Saab genom entrén till butiken på Hamngatan. Efter att ha burit ut kläder försvann männen i en större bil mot Badhusgatan där de sedan lastade över tjuvgodset till en båt och försvann. Flyktbåten hittades senare i kanalen i Åkersberga.

Enligt åtalet stals kläder för totalt drygt 400 000 kronor vid kuppen.