Smash and grab i Vällingby centrum

Smash'n'grab mot Åhléns i Vällingby
Åhléns i Vällingby utsattes under natten för en smash'n'grab.
Åhléns i Vällingby centrum utsattes under natten mot onsdagen för en smash and grab-kupp. En bil körde rakt in genom entrén och lämnades på parfymavdelningen.
– Det är inte klokt, säger förbipasserande Susanne Lindh.

Klockan klockan 02.20 under natten mot onsdagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Vällingby centrum. Det handlade om en personbil som hade kört rakt in i entrén till Åhléns parfymavdelning.

Stulet fordon lämnades kvar

De misstänkta har kommit körande från Vällingbygången och svängt in på Pajalagatan där de rammat entrén. Bilen stod kvar inne på Åhléns parfymavdelning under onsdagsmorgonen medan polisens tekniker arbetade på platsen. Den bärgades vid 10.30-tiden.

– Fordonet som kördes in i butiken var stulet, säger Håkan Thor vid Vällingbypolisen.

När polisen kom till platsen natten mot onsdagen hade de misstänkta hunnit fly, enligt uppgift till polisen i en bil. Flyktbilen är under onsdagseftermiddagen inte anträffad.

Ingen är i nuläget gripen för kuppen.

”Inte klokt”

Under onsdagsförmiddagen stannar många nyfikna till för att titta och ta bilder på den trasiga entrén och bilen som lämnades kvar efter kuppen.

– Det är inte klokt! De har ju spärrat av överallt på gatorna så att det inte ska gå att köra in så här, men de hittar väl en väg förstås, säger Susanne Lindh när hon stannar till på platsen.

Polisen rubricerar ärendet som grov stöld, och enligt uppgift ska främst parfym ha stulits. Ett flertal montrar ska vara sönderslagna inne på parfymavdelningen.

Ett butiksbiträde i en av butikerna mittemot säger att hon upplever det som lite stökigt i Vällingby centrum.

– Vi får se hur den här dagen blir nu, säger hon.

Smash'n'grab mot Åhléns i Vällingby

Polisen har spärrat av området runt butiken för teknisk undersökning. Foto: Michael Hoffman/Mostphotos