ANNONS

Smitare dömd i hovrätten

Svea hovrätt dömer för smitningen, eftersom mannen dröjde två dagar med att kontakta polisen.
Svea hovrätt dömer för smitningen, eftersom mannen dröjde två dagar med att kontakta polisen.
En 19-årig man backade ut på en grusplan i Trångsund, och rakt in i flera personer som stod bredvid. En flicka skadades.

Nu har mannen fällts i hovrätten.
ANNONS

En kväll i mars hade ett gäng ungdomar samlats på en grusplan i början av Printz väg i Trångsund. En av dem, en 19-årig man, satte sig i sin bil och backade rakt in i en grupp som stod intill och pratade. Fem personer träffades av bilen, och en flicka skadades.

Svea hovrätt fastställde i måndags domen mot 19-åringen som fälldes för vållande till kroppsskada och obehörigt avvikande från trafikplats. 19-åringen körde ifrån platsen utan att kolla om någon var skadad och behövde hjälp och utan att lämna sina kontaktuppgifter. Enligt några av det 15-tal personer som var på plats, och enligt ett förbipasserande som vittne som inte kände gruppen, höll han också hög fart vid olyckstillfället och körde därifrån med en rivstart.

19-åringen förklarade att han körde därifrån för att stämningen utanför bilen blev hotfull vid olyckan. Flera började kasta sten och ölburkar på bilen. Han dröjde dock två dagar innan han själv ringde till polisen.

Hovrätten anser inte att mannen kan bevisas varit så oaktsam att flickan bör få skadestånd för kränkning. Hon får dock drygt 2 000 kronor för sveda och värk. 19-åringen döms också till dagsböter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.