ANNONS

Smittfria träningspass i Gubbängen

Utomhusträning i Gubbängen. 3 april 2020.
Det är roligare att träna tillsammans.
För att hålla igång kropp och knopp i coronatider började Susanna Strand hålla träningspass i Båtparken.
– Jag springer här och tränar själv, så kan jag lika gärna ta med folk. Det är mycket roligare.
ANNONS

Temperaturen ligger kring nollan och ett lätt snöfall singlar ner på de åtta deltagarna som har samlats i Båtparken i Gubbängen.

Utomhusträning i Gubbängen. 3 april 2020.

Deltagarna pustar ut i snöfallet. Foto: Niklas Thim

Susanna Strand arbetar som personlig tränare och blev nyligen korttidspermitterad. Men istället för att träna på egen hand började hon att hålla träningspass utomhus.

Susanna Strand håller träningspass utomhus i Gubbängen. 3 april 2020.

Susanna Strand pressar deltagarna under 45 minuter. Foto: Niklas Thim

– I regel måste folk ha någon som peppar och skriker lite på dem, annars blir man lätt bekväm. Sån är jag också. För någon vecka sen var det en granne till mig som frågade ”skulle inte du kunna köra något pass här i parken?”. När man är ute märker man att många är ute och promenerar och rör på sig och jag kände att jag saknade det här. Det är nog många som jobbar hemifrån och som vill ut. Jag springer här och tränar själv, så kan jag lika gärna ta med folk. Det är mycket roligare.

Utomhusträning i Gubbängen. 3 april 2020.

Deltagarna håller avstånd till varandra. Foto: Niklas Thim

Deltagarna samlas i en stor ring med coronasäkert avstånd till varandra. Man använder inga andra redskap än sin egen kropp under passen, men det kan vara en bra idé att ta med sig något underlag om man inte vill riskera att smutsa ner sig.

ANNONS

– Det är övningar där man kan använda kroppen funktionellt. Mycket klassiska övningar som benböj och armhävningar. Det måste kunna passa för alla. Man kan lägga på så att det blir tuffare, och man kan förenkla så att det blir lättare. Jag har försökt välja övningar som många känner igen och sen kör man efter sin förmåga.

Heike Daase Undorf är en av deltagarna på utomhusträningen i Gubbängen. 3 april 2020.

Heike Daase Undorf tog ett träningspass under lunchen. Foto: Niklas Thim

Heike Daase Undorf är en av deltagarna. Hon bor precis vid parken och passade på att komma ut under lunchen.

– Det var jättebra. Bra pepp och bra övningar. Det kändes helt okej att ligga här när snön sakta faller och det blåser. Bara man är rätt klädd så gör det ingenting, det var härligt att vara ute och röra på sig. Jag jobbar hemifrån sen två veckor tillbaka. Det blir nog ett tag till, är jag rädd för, säger Heike Daase Undorf.

Utomhusträning i Gubbängen. 3 april 2020.

Passen utannonseras i Facebookgruppen Gubbängen – förort när den är som bäst. Det kostar ingenting att delta, men den som vill kan swisha en slant efter passet.

– Träning gör så otroligt mycket positivt för vår hälsa. Fysiskt att vi håller oss starka och friska. Psykiskt att vi känner oss gladare, dämpar ångest och depression. Många mår också bra av att träna tillsammans och känna en tillhörighet. Vi måste ta hand om oss och se till att vi håller oss friska och orkar igenom den här krisen på bästa sätt. Jag är glad om jag kan bidra med övningar, pepp och energi till mina grannar och dom som efterfrågar det. Responsen jag fått är helt fantastisk, säger Susanna Strand.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.