ANNONS

Ny smitväg ska stoppa trafikkaos i Mölnvik

Potthål Mölnvik
Rondell i Mölnvik.
Rondellerna vid handelsplatsen i Mölnvik behöver avlastas. Därför vill Värmdös styrande politiker bygga en smitväg mellan Skärgårdsvägen och Värmdöleden.
”Den situation som uppstår under rusningstid och sommarhalvåret är ohållbar”, skriver kommunalrådet Deshira Flankör (M).
ANNONS

Mölnviks rondeller behöver avlastas och det behövs ”ett jämnare trafikflöde under rusningstrafik eftermiddagar, helger och sommarmånader”, skriver Majoritet för Värmdö i sitt förslag till budget för 2020.

”Det är på tiden att vi försöker få med Trafikverket att godkänna en lösning som avlastar handelsplats Mölnvik från trafik. Den situation som uppstår under rusningstid och sommarhalvåret är ohållbar för både boende och företagare i Mölnvik”, skriver kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) i ett mejl.

Beslut på onsdag

Därför vill Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet att kommunstyrelsen utreder möjligheterna till en smitväg mellan Skärgårdsvägen och väg 222.

Deshira Flankör (M) Värmdö - Kvinnor som är KSO, kommunstyrelsens ordförande i Storstockholmsområdet. Gruppbild på Sergels torg

Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö Deshira Flankör (M).

”Utredningen får med fördel pröva både utfart och infart eller endast utfart”, skriver partierna.

På onsdagens möte tar kommunstyrelsen ställning till budgeten för 2020.