ANNONS

Smuggling av 15 kilo cannabis misslyckades: Rotebrobo åtalas

Rotebrobo åtalas för smuggling av 15 kilo cannabis.
En man från Rotebro åtalas i Attunda tingsrätt för grov narkotikasmuggling. En man från Upplands Väsby misstänks också ha varit inblandad.
En man i 20-årsåldern beställde hem drygt 15 kilo cannabis i ett paket som skulle levereras från Spanien till mannens lägenhet i Rotebro av ett internationellt transportföretag.
Men lasten fastnade i tullen och nu åtalas mannen för grov narkotikasmuggling.
ANNONS

Det var i november 2018 som paketet från Spanien skulle levereras till mannen i Rotebro, men det togs i beslag på vägen av tullen i Skåne som bytte ut narkotikan innan paketet skickades vidare till Stockholm.

Nu åtalas mannen, tillsammans med en Väsbybo i 30-årsåldern, för grov narkotikasmuggling, och i andra hand medhjälp till grov narkotikasmuggling.

”Led i organiserad brottslighet”

Brotten är grova eftersom ”de avsett en särskilt stor mängd narkotika och utgjort led i en organiserad brottslighet med syfte att bedriva handel med narkotika”, menar åklagaren.

Mannen från Rotebro åtalas dessutom för försök till grovt narkotikabrott, narkotikabrott (för att ha sålt cannabis) och ringa narkotikabrott ( för att själv ha använt cannabis).

Kvitterade ut paketet

Båda männen förnekar brott, men det finns bevis bland annat i form av vittnesmål från en polis som hade sms-kontakt med männen angående den väntande leveransen och en kvittens som visar att mannen från Rotebro tagit emot försändelsen som skulle ha innehållit 15,5 kilo cannabis om inte innehållet hade bytts ut av tullen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.