ANNONS

Unga smyckesdesigners prisades i Täbys kommunhus

Erik Hollmann och Hanna Sandquist med företaget Nord Jewlery.
Erik Hollmann och Hanna Sandquist med företaget Nord Jewlery.
Erik Hollmann och Hanna Sandquist med företaget Nord Jewlery.
Erik Hollmann och Hanna Sandquist med företaget Nord Jewlery.
I fredags var Täbys kommunhus fullt med unga entreprenörer. Det var UF-mässa för hela slanten och de som bemötte kunderna allra bäst för Nord Jewlery UF från Täby Enskilda.
– Vi hade jobbat hårt på vår monter och vi hoppades verkligen på att vi skulle vinna, säger vd:n Erik Hollmann.
ANNONS

Under UF-mässan i fredags deltog över 51 olika Täbyföretag från de fyra gymnasieskolorna Åva, Tibble, Täby Enskilda och Praktiska gymnasiet. Täbys kommunhus var fullt med montrar och ung entreprenörsanda. Men det vara bara en som vann årets monter och det blev företaget Nord Jewlery UF från Täby Enskilda.

– Vi hade jobbat hårt på vår monter och vi hoppades verkligen på att vi skulle vinna men vi vågade inte hoppas på för mycket, säger vd:n Erik Hollmann.

Hannah Sandquist och Viola Stjernberg. Foto: Privat

Skandinavisk känsla

Deras idé är att tillverka personliga halsband inspirerade av den skandinaviska naturen. De har exempelvis tillverkat halsbandet ”Fjällbäck” – en ljusrosa sten av rosenkvarts som enligt företaget ska frambringa människors empati och kärlek. Men det var inte själva idén de vann för utan monter och kundbemötande.

– Som vägg använde vi en plywood-skiva vi hittade i skolans källare tillsammans med vit betsfärg, och en matta för textur. Vi ville använda återanvända material och ha en skandinavisk känsla som en röd tråd.

Vill ni syssla med det här i framtiden?

– Ja, alla fyra i företaget tycker att det här är jätteroligt.

Juryn bestod av utbildningschef Patrik Forshage och kommunalrådet Tobias Karlström (KD). Motiveringen löd: …”med en enhetlig presentation där bemötande, fond, film och hela produktplaceringen bildar en helhet som tydligt speglar företags vision och produkt.”

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.