ANNONS

Smyckesstöld i Danderydsvilla – unga våldsmän åtalas

Gripna för inbrott i Danderyd
Männen greps en dryg kilometer från brottsplatsen. Bägge var beväpnade och har begått våldsbrott tidigare. Foto: Polisen
Två unga män med koppling till kriminella kretsar i Åkersberga har åtalats för inbrott i en villa i Danderyd under mellandagarna.
Vid inbrottet stals smycken och andra värdesaker för drygt 40 000 kronor. Bägge männen nekar.
ANNONS

Klockan 02:29 natten mot 28 december gick inbrottslarmet i en villa i Nora i Danderyd.

Greps av hundpatrull

Polisen ryckte ut med hundpatrull och spårade två män som greps en dryg kilometer från brottsplatsen, när de gömde sig i mörkret bredvid ett skjul.

Nu har männen, som är kända från brottsutredningar bland annat i grannkommunen Österåker, åtalats för grov stöld, brott mot knivlagen och narkotikabrott. Männen nekar till inbrottet.

Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp en balkongdörr.

Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp en balkongdörr. Foto: Polisen

Vid inbrottet reste tjuvarna en stege mot villans balkong och bröt upp balkongdörren. De sökte sedan igenom huset och flydde med smycken, en handväska och flera pass, till ett värde av 42 000 kronor.

Hade kniv på nattklubb

Bägge männen bar kniv när de greps och åtalas även för att två veckor tidigare ha burit kniv inne på en nattklubb i Stockholm. Det brottet bedöms av åklagaren som grovt, eftersom männen bar knivarna lättillgängligt och de dessutom var narkotikapåverkade inne på klubb med omkring 500 gäster.

Stöldgods från inbrottet hittades längs flyktvägen.

Stöldgods från inbrottet hittades längs flyktvägen. Foto: Polisen

Den ene mannen, en 21-åring från Åkersberga, är tidigare dömd bland annat för rån, vapenbrott och människorov. Hans 20-årige kamrat är dömd för ett par fall av misshandel. Båda har problem med drogmissbruk och har koppling till kriminella kretsar i Österåker.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.