ANNONS

Smyckestjuv hamnade i efterlyst – blev snabbt identifierad

Mörby centrum, Mörby c, efterlyst
Det tog bara några timmar sedan var tjuven identifierad.
En man stal ett halsband i Mörby centrum som visades i ett klipp i Efterlyst. Bara timmar senare visste polisen vem mannen var.
ANNONS

Det var den 20 november som den fräcka smyckesstölden ägde rum. En man gick in på Guldfynd i Mörby centrum och bad att få titta på ett halsband.

Sekunderna senare sprang han ut från butiken med halsbandet i näven.

Smycket var värt 9 5000 och stölden fastnade i butikens övervakningskameror som visades i ett klipp på tv-programmet Efterlyst Facebooksida.

Spanade ut smycket

I Efterlysts klipp ser man hur en man kommer in i smyckesbutiken och tittar på ett halsband. Sedan lämnar han butiken. Något senare kommer han tillbaka igen och då har mannen en mössa på sig.

Han går fram till samma monter och tittar på samma halsband. Han ber sedan butiksbiträdet om hjälp. När kvinnan som arbetar i butiken tar fram smycket åt honom reagerar han blixtsnabbt. Han springer ut från butiken med halsbandet i handen och fortsätter sedan att springa ut genom den södra entrén.

Under måndagen publicerade Efterlyst videon på sin Facebooksida. Och bara efter några timmar bytte Efterlyst ut den med en annan – att tjuven var identifierad.

Förhör väntar

Polisen bekräftar att nu vet vem smyckestjuven är.

– Jag kan bekräfta att han är identifierad men han är inte frihetsberövad i nuläget. Vi  kommer att kalla honom till förhör, säger Per Fahlström som är presstalesman på Stockholmspolisen.

ANNONS

Stölden kan nu redas ut.

Gick på stöldrunda i Mörby – stal mobil, marmelad och marsipan

ANNONS