Smyckestöld i centrum för 660 000

1834414-artificial-diamond
En diamantring ska enligt ägaren vara värd vara värd drygt en halv miljon kronor.
Medan hon var på skönhetsbehandling smög en tjuv in och stal hennes smycken. Och de var dyra.

Det var i september som en kvinna från Djursholm fick pedikyr på en skönhetssalong i centrum. Innan behandlingen la hon ifrån sig sina tillhörigheter i en låda vid kassan. Det var dyra ägodelar. Ett silverarmband från franska Hermès, en armbandsklocka av märket Rolex, en bismarckslänk i guld och två platinaringar varav den dyraste var en förlovningsring med med en så stor diamant att den kostat över en halv miljon kronor. Värdet uppskattas av henne själv vara en miljon kronor, medan värderingen i åtalet ligger på 660 000 kronor.

Salongen var öppen och medan hon fick fotbad kunde en man smyga in och tömma lådan för att sedan försvinna därifrån. Varken hon eller hudterapeuten märkte honom.

Strax efteråt såg hudterapeuten att flera lådor vid kassan hade flyttats. Och smyckena var borta.

Efter stölden gjordes en brottsplatsundersökning.

– Då säkrade man fingeravtryck från en av lådorna bredvid, säger Anna Stiernstedt på Norrorts åklagarkammare. Nationellt forensiskt centrum gjorde en sökning och fick träff.

Det visade sig vara en 28-årig man från Östeuropa, vars fingeravtryck redan fanns i registren. Han anhölls i sin frånvaro i december och kunde i mars gripas vid en bensinstation i Kista. Förundersökningen

Han åtalas nu för grov stöld.

Anna Stiernstedt vill också få mannen utvisad ur landet med förbud att återvända hit.

Smyckena, hur gick det med dem?

– De har tyvärr inte återfunnits. De hade ett betydande värde, så det är mycket beklagligt.

Diamanten är enligt kvinnans make id-märkt för förhindra att den säljs vidare. Polisen har också utan framgång sökt efter smyckena hos stans pantbanker.