Smygstarta julen: Här är julmarknaderna i Danderyd

I år har julmarknaden på Djursholms torg temat "American Christmas".
I år har julmarknaden på Djursholms torg temat "American Christmas".
Det är ett tag kvar till jul ännu – men den som vill frossa i julstämning redan nu behöver inte vara orolig. Det finns gott om chanser.

Djursholms företagarförening är redo att fira in första advent på med buller och bång – på amerikanskt vis. I år har julmarknaden på Djursholms torg temat ”American Christmas”.

Det blir lite mer bling-bling än vanligt. Vi har också en DJ som spelar amerikansk julmusik, så att vi kommer in i rätt stämning. Kommunen verkar ha gått på vår linje när de dekorerade granen här, det känns kul, säger Madeleine Colliander Müller, från SkandiaMäklarna, som sitter i företagarföreningens styrelse.

Tomten kommer att vara på plats, för den som vill lämna sin önskelista – eller kanske ta en selfie.

– Sen kommer det även att finnas bland annat en rodeo-tjur, en karusell, grillade kastanjer, ponnyridning och så vidare. Det kommer också att vara en julgranstävling, där företagarna här har fått tolka temat fritt. Vendevägen ska stängas av, så det blir helt bilfritt, säger hon.

 

Här kan du tjuvstarta julen:

Torsdag och fredag 24–25 november klockan 10.00–18.00:  Danderyds slöjdgilles försäljning i Mörby centrum. Fynda julens broderier, trasmattor med mera.

Lördag 26 november: Julmarknad på Enebybergs bibliotek. Kika på bokbordet, få litterära tips, drick glögg och mumsa på pepparkakor.

Lördag 26 november klockan 09.00: Julmarknad i Enebykyrkan på Eneby torg. Grötfrukost från klockan 09. Musikstund med Danderyds kulturskola vid 12, och avslutning vid 14.

Lördag 26 november klockan 11–14: Julmarknad i Djursholms församlingsgård. Försäljning av handarbeten, loppisprylar och hembakat bröd.

Lördag 26 november klockan 11–16: Julmarknad på Djursholms torg. Ponnyridning, karusell, grantävling med mera.

Söndag 27 november klockan 14–16: Adventsmarknad på Ekebyskolan. Köp hem barnens julpyssel och julbak och njut av värmande glögg, kaffe, lussebullar med mera.