ANNONS

Smygtitt på nya skolbyggnaden i Långbro

Alice Durao Rodziewicz och Hannah Conroy gillar nya skolhuset.
Alice Durao Rodziewicz och Hannah Conroy gillar nya skolhuset.
Nästa höst är utbyggnaden av Långbrodalsskolan klar. I veckan fick eleverna ta på sig bygghjälmar och gå en rundtur i det nya skolhus i tre våningar som byggs intill den befintliga skolan.
ANNONS

– Bygget är stort och coolt. Det känns som det kommer att bli jättebra. Det verkar bli många klassrum och övriga utrymmen som man kan vara i, kommenterade eleven Alice Durao Rodziewicz i ett pressmeddelande från skolfastighetsbolaget Sisab, som arrangerade rundturen.

– Fint med alla olika färger på rummen, tyckte klasskompisen Hannah Conroy.

Långbrodalsskolan, som fyllde 100 år förra året, kommer efter utbyggnaden att utökas med två årskurser och bli en F-6-skola. Ytterligare 200 elever får då plats.
Projektet startade sommaren 2015 med rivningar av två äldre byggnader och en paviljong. Hälften av skolans elever evakuerades på hösten till paviljonger på Långbrodals bollplan respektive lokaler i Stora Mans. De rivna byggnaderna ersätts med ett nytt skolhus på över 4 000 kvadratmeter. Huset kommer bland annat att inrymma 12 klassrum, fritidsverksamhet och rörelserum.

– Årskurserna F-3 kommer att gå i det nya skolhuset medan årskurserna 4-6 går i slottet, alltså i den gamla skolbyggnaden, berättar Peter Selin, administrativ chef på Långbrodalsskolan.

ANNONS