ANNONS

Snackisar i Sollentuna 2010 – minns du?

händelser 10-tal sollentuna
Brandmännen protesterade, Sollentunagymnasterna lyfte, Sollentuna BIo deppade, och en svartsjuk man greps för mordet på en tvåbarnspappa.
Arena Satelliten 10 år Sollentuna
Arena Satelliten invigdes i slutet av 2009 men togs i bruk på allvar 2010, tex av Sollentunagymnasterna som snabbt fick 900 nya medlemmar.
Nya Sollentuna centrum stod klart och Arena Satelliten togs i bruk. Bion i Tureberg hotades däremot av nedläggning, liksom Sollentuna brandstation. Det är några av nyheterna det pratades om 2010.
ANNONS

Arena Satelliten ett lyft

Arena Satelliten invigdes i slutet av 2009, men togs i bruk ordentligt 2010 då bland andra Sollentunagymnasterna fick ett rejält lyft i en ny gymnastiksal och slapp träna i nollgradiga hallar. Redan i april hade föreningen fått 900 nya medlemmar.

Under 2010 beslutade kommunen också att satsa 10 miljoner kronor på nya liftar och en snöpark i Växjöbacken.

Dessutom såg planerna på en friidrottshall på Sollentunavallen ut att kunna förverkligas redan i slutet av 2011. Med facit på hand vet vi att det dröjde fem år till.

Sollentuna Bio hotad redan då

Sollentuna Bio hotades av vräkning på grund av en konflikt om obetalda skulder till kommunen. Bions ägare ville ha reducerad hyra på grund av ombyggnaden av centrum som inneburit minskade intäkter. Biografen klarade sig till slut – den gången. Nu hotas Sollentuna Bio på nytt, den här gången då man står utan lokal när kommunhuset ska renoveras.

Svartsjuka motiv bakom mord

Mordet på en 31-årig tvåbarnspappa i Rotebro i februari väckte stor uppmärksamhet och upprördhet. Det visade sig efter en omfattande polisutredning att mördaren var en 36-årig man som var svartsjuk på sin tidigare flickväns ungdomskärlek. Mannen hade med svartsjuka som motiv även kartlagt flera andra mäns liv. Materialet kopplade honom till flera brott, bland annat mordet på en man i Skärholmen och mordförsök på en man i Askersund.

Alliansen behöll sin majoritet

Valet i september blev en framgång för Moderaterna som blev klart största parti med 42,23 procent av rösterna i riksdagsvalet. I kommunfullmäktige tappade Alliansen visserligen två mandat från 2006, men behöll ändå en klar majoritet med 37 av 61 mandat. Sverigedemokraterna fick ett mandat och tog sig för första gången in i kommunfullmäktige i Sollentuna.

Protester räddade brandstationen

Sollentuna Brandstationen hotades av nedläggning då Attunda Brandkår ville effektivisera och flytta den till Kista. Både brandmännen och kommunens invånare protesterade och lyckades så småningom stoppa planerna. Nu flyttar stationen i stället snart från Pommernvägen till nya större och modernare lokaler i närheten av Häggviksrondellen.

ANNONS