Oväntade, vänliga gesten från främling

Den oväntade gåvan: on orolig främling gav lotta nya cykellampor.
Den oväntade gåvan: on orolig främling gav lotta nya cykellampor.
Lotta tar cykeln till jobbet i Vallentuna varje dag. Vad hon inte visste var att en av främlingarna i bil hon mötte oroade sig för hennes belysning. Till slut gjorde han slag i saken och överraskade henne med nya lampor.

Varje dag cyklar Lotta Pettersson på Vallentunavägen: från bostaden i Väsby till jobbet i Vallentuna och vidare till stallet i Hansa. vad hon inte visste var att en främling noterat hennes cykelturer och börjat oroa sig för att hennes dåliga belysning skulle leda till en olycka.

– Jag har belysning men lampan på styret flyger runt som den vill och cyklar på väldigt ojämn väg så det funkar så där, säger Lotta Pettersson.

Så den främmande mannen bestämde sig för att hon behövde bättre lampor. En dag fick han syn på henne när hon svängde in till stallet och följde efter.

– Jag tänkte att det var en ponny-pappa för jag såg att han letade efter något. Så frågade han var jag hade cykeln och jag utbrast Ursäkta, hursa?

Så började mannen berätta att att han såg Lotta cykla varje dag Vallentunavägen och hade reagerat på lamporna.

– Han sa att han hade svårt att sova för att han såg mig fladdra tillbaka på den där farliga vägen. Först sa jag nej när han bad att få se min cykel men till slut gick jag med på det.

Då monterade han på nya lampor medan lotta skötte om hästarna. När hon berättade att hon hade lysen men som satt löst fixade han till dem med. Dessutom räckte han över en reflexväst som Lotta kunde trä över ryggsäcken.

– Så sa han här har du kvittot med två års garanti men framför allt kan jag själv sova ordentligt nu när jag slipper oroa mig för att du ska bli påkörd.

Sen gick han och Lotta hann nätt och jämt tacka honom, och bara fråga vad han hette.

– Det spelar ingen roll sa han men att han hette Hasse. Sen körde han iväg. Om han läser det här vill jag verkligen tacka honom ordentligt. Det är väldigt omtänksamt att man gör en sån grej. Att det finns så godhjärtade medmänniskor!