Gåsmamman tillbaka med filminspelning på Bögs gård

gåsmamman bögs gård
Anders Ström, bonde på Bögs gård, och skådespelaren Alexandra Rapaport.
bögs gård
Anders Ström.
gåsmamman
Alexandra Rapaport.
I förra veckan var det ingen rast och ingen ro på Bögs gård i Sollentuna.
Ett 40 personer starkt filmteam var där för att spela in en del av fjärde säsongen av Gåsmamman, samtidigt som kossorna helt obekymrat fortsatte att kalva för fulla muggar.

– Det är det roligaste med att vara storstadsbonde – ena dagen sitter man i traktorn på en åker eller förlöser en kalv, andra dagen sitter man och fikar med Alexandra Rapaport och försöker hjälpa till att få en filmproduktion på 40 man att flyta på, säger Anders Ström, bonde på Bögs gård.

Och ibland till och med alltihop på samma dag, eller hur?

– Ha ha, ja, så var det. Ena dagen de var här fick jag säga till att ”nu måste jag dra iväg på en kalvning”. Den gick bra och en stund senare var jag tillbaka. Men några av dem är vana. De har varit här tidigare och filmat. Det blir en härlig stämning när de är här!

”Lite hemligt vad som händer förstås”

En del av inspelningarna till första säsongen av Gåsmamman skedde på Bögs gård. Nu spelas fjärde säsongen in av den svenska dramathrillern med Alexandra Rapaport i huvudrollen som trebarnsmamman Sonja, och då återvänder man alltså till Bögs gård.

gåsmamman bögs gård

Under två dagar i förra veckan var det filminspelning av Gåsmamman säsong 4 på Bögs gård i Sollentuna. Foto: Privat

– Ja, nu är de tillbaka på brottsplatsen så att säga, ha ha. Men det är lite hemligt vad som händer förstås, säger Anders Ström.

Hur är det att helt plötsligt ha ett filmteam på 40 personer på gården?

– Det blir väldigt speciellt. Allt de gör är väldigt strukturerat, men jag får ändå vara lite spindel i nätet. Det är ett riktigt bryt från det vanliga bondelivet, superroligt!

Fjärde säsongen av Gåsmamman är en originalserie på C More och TV4 och har premiär senare i år.