I dag invigdes utegymmet i Kårsta

Lars Carlsson provar nya gymmet i Kårsta
Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C) provar nya gymmet i Kårsta.
Två månader efter att första spadtaget togs står nu utegymmet i Kårsta klar för användning. Vid lunchtid besökte Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C) det nya gymmet för att genomföra en träningsrunda.

Väntan är över för alla gymsugna Kårstabor. För i dag vid 12-tiden invigdes nya utomhusgymmet vid korsningen Sättratorpsvägen och Backavägen. Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C) var på plats och testade de sprillans nya träningsredskapen.

– Det känns oerhört kul att det har blivit klar. Jag testade så pass mycket att jag kunde få träningsverk. Jag tycker att stockarna var naturtrognare än en skivstång. De som gillar att gymma kommer tycka att det här är ett bra gym.

I hjärtat av byn

Totalt består gymmet av åtta lyftbara redskap byggda av stockar i trä, för den som vill träna bänkpress, axelpress, och marklyft. Med gymmets placering mitt i hjärtat av byn hoppas Lars Carlsson att Kårstaborna ska lockas till träning .

– Man behöver inte boka dem för användning eller köpa ett gympass. Sen är gymmets placering det mest optimala. Mitt i samhället, där folk rör sig och inte undanskuffat vid en avlägsen idrottsplats. Vår vision är att möjliggöra för spontanträning

QR-kod

Det som återstår av arbetet är att sätta upp information vid varje träningsstation. Där tänker Lars Carlsson att det vore roligt med en digital interaktion.

– Kanske att vi förser varje skyltning med en QR-kod som man kan läsa av med mobilen. På så sätt kan man kan få träningstips. Det är inget vi har bestämt men något man kunde göra.

Inom kort kommer även utegymmet i Lindholmen blir klar. Förhoppningen är att den invigs vid trettondagshelgen, men det är inte fastställt. Budgeten för både utegymmet i Kårsta och Lindholmen har kommunen avsatt till 700 000 kronor.