Efter våg av namnförslag – nu är killingarna döpta

Vill man komma och hälsa på killingarna så får man skynda sig. Till sommaren ska de flytta från gården.
Vann rätt namn?
Killingarna på Kallhälls 4H-gård har gått utan namn sedan januari. Men sedan Mitt i bett läsarna komma med namnförslag har de fyra små bockarna äntligen döpts. Möt Qvick, Quentin, Quinoa och Quaxel.

De fyra killingar som föddes på Kallhälls 4H-gård i januari har gått namnlösa under hela vintern. Det enda som var bestämt var att de alla skulle heta något på bokstaven Q, i enlighet med den traditionsenliga turordningen där gårdens ungar får namn i alfabetisk ordning från år till år.

Men efter att Mitt i bad läsarna hjälpa till fick gården in hundratals namnförslag på bockarna.

– Vi har verkligen blivit överösta med förslag, säger Fanny Ljunggren, gårdsassistent på Kallhälls 4H-gård.

En döpt efter programledare

På vår Facebooksida bjöd läsarna på 28 unika namnförslag. Ett axplock: Quinn, Qrt, Quest, Qwerty, Qi och Quattro. Ännu fler började strömma in sedan TV4:s program Efter fem sett Mitt i:s artikel och gjort ett inslag om killingarna. Totalt slutade det med hundratals namnförslag i sociala medier och gårdens mejlkorg.

Och idag döptes så till slut killingarna! De vinnande förslagen blev: Qvick, Quentin, Quinoa och Quaxel. Quinoa var det enda förslag gården hade sedan tidigare, då en flicka som besökte gården tycke en av killingarna skulle heta så. Quaxel är döpt efter TV4-programmets programledare Axel Pileby.

– Quentin och Qvick tog vi för att det var så många som föreslog dem. Det var så många namnförslag att vi inte vet exakt, men vår känsla är att det var de förslagen som var populärast, säger Fanny Ljunggren.

Fanny Ljunggren med en av killingarna på Kallhälls 4H-gård.

Fanny Ljunggrens favorit bland namnförslagen är Qvick.

Har du något namn bland förslagen som var din personliga favorit?

– Jag gillar Qvick. Killingar är ju kvicka, så det känns passande.

Du tycker inte det för tankarna till Thomas Quick?

– Jo, jag tänker också på honom, haha. Men barnen vet ju inte vem han är så jag tycker inte det gör något, säger Fanny Ljunggren.