Kvinnor snackar om väder – män om trafik

Kallpratet dominerar i Stockholms taxibilar.
Kallpratet dominerar i Stockholms taxibilar.
Bara 1 procent av stockholmarna pratar kärleksliv med taxichauffören. Mer populärt är det att snacka om väder – eller helt sonika hålla tyst. Det visar en ny undersökning.

Ju torftigare desto bättre. Det verkar stockholmaren tycka när det kommer till ämnesval för taxisnack, visar en ny undersökning gjord av Novus på uppdrag av taxiappen Mytaxi.

Vi talar framför allt om väder, trafiken och chaufförens bakgrund. Kärlek och sex undviker vi däremot.

Mest pratsamma är de som är äldre än 65 år. Personer boendes i centrala Stockholm är minst benägna att vilja prata med sin taxichaufför medan de som bor i de södra delarna av huvudstaden är mest sociala med chauffören.

Var tredje kvinna snackar väder

Novus har frågat över tusen personer om vad de snackar om och till stor del talar män och kvinnor om samma saker med sina taxichaufförer. Men kvinnorna pratar i högre utsträckning om sol, vind och vatten än männen. Var tredje kvinna mot var fjärde man uppger att de snackar väder med chaufförerna.

Män pratar hellre om sport

Det finns ytterligare ett ämne som skiljer män och kvinnor åt med marginal, visar undersökningen – nämligen sport. 17 procent av männen och 5 procent av kvinnorna pratar om Djurgårdens svårighet att vinna derbyn eller Sveriges chanser i sommarens fotbolls-EM –eller något helt annat i idrottens värld.

1 015 personer mellan 18-79 år som är bosatta i Stockholms län har deltagit i undersökningen.


Det pratar vi om i taxin