Mitt i naturen? Nej mitt i Väsby!

En av de två bävrarna som lekte i Väsbyån.
En av de två bävrarna som lekte i Väsbyån.
Shadi Farahani bor i Sundbyberg men driver Shadi salong i Upplands Väsby.
Shadi Farahani bor i Sundbyberg men driver Shadi salong i Upplands Väsby.
Videon har gjort succé i sociala media.
Videon har gjort succé i sociala media.
Videon från Shadi Farahanis möte med två bävrar mitt i centrala Väsby har gjort succé på Facebook. Mitt i bad henne berätta om den uppseendeväckande naturupplevelsen vid Väsby station.

Sundbybergsbon Shadi Farahani som driver Shadi salong i Upplands Väsby bestämde sig för att ta en promenerade med sin 6 månader gamla dotter och mamma efter jobbet i lördags.

– Vi var vid stationen och tänkte att vi skulle gå lite för att se vad som finns i området. Då fick mamma syn på en bäver och sa ”titta va gulligt, ta en bild”, säger Shadi Farahani.

Shadi började filma bävern och upptäckte att det satt en till på andra sidan vattnet. Så fort mobilkameran var igång simmade bävern mot den andra och började leka i vattnet.

– Jag tänkte wow och blev chockad. Det är sånt man brukar se på ett zoo. Jag trodde inte att man kunde se något sånt här.

Trots att de var mitt i Väsby var de ensamma om upplevelsen. När hon kom hem kom hon på att hon skulle ladda upp filmen i gruppen Det är i Väsby det händer – och där gjorde filmen succé. På måndag förmiddag hade inlägget fått över 850 likes och många kommentarer.

– Jag förväntade mig inte så mycket likes och kommentarer. Jag tänkte bara att det skulle bli roligt för de som bor där att se vad som finns i naturen.

Och mötet med bävrarna har gett Shadi mersmak för äventyr i det gröna.

– Jag vill ge mig ut på mer promenader, jag undrar vad annat det finns att upptäcka, säger Shadi Farahani.

Man behöver inte vara lyckligt lottad för att få syn på bävrar i Väsby. Flera bäverpar brukar röra sig i Väsbyån mellan stationen och Pressbyrån.

– Jag tror det rör sig om ett, två eller max tre par. Bävrar förekommer just i par, säger Jonatan Skoot, naturvårdare i kommunen.