Räknar med att sälja hundratals kanelbullar

Dani Abdallahad på Petjos Café i Kungsängen
Dani räknar med att sälja 300 bullar och äta 3.
Imorgon är det kanelbullens dag och på Petjos café i Kungsängen laddar man för en intensiv arbetsdag. De räknar med att försäljningen av kanelbullar ökar med flera hundra procent.

– Vi laddar ordentligt. Förra året sålde vi 300-400 kanelbullar och jag tror det landar på ungefär samma imorgon. En vanlig dag säljer vi runt tio kanelbullar så det är en enorm skillnad, säger Dani Abdallahad som är en av caféets ägare.

Varför köper människor bullar bara för att det är kanelbullens dag?

– Jag tror människor vill ha en anledning att synda lite. Det finns en typ av kultur att man vill specifikt ha en dag där man får unna sig och gotta sig lite i något som är onyttigt. Att idag är det okej.

Hur jobbar ni med förberedelser?

– Vi kommer att vara på plats ganska tidigt och kommer ha mer personal hela dagen. Det som gäller är att försöka ha ett överflöd av bullar. Det ska finnas bullar hela dagen och vi fyller på montern hela tiden. Vi frontar så att det syns att det är kanelbullens dag.

Måste ni baka hela natten?

– Vi har vårt bageri i Sumpan, så vi hämtar bullarna därifrån. Bagarna där börjar vid midnatt. De bakar till sig själva och till oss, och så har de en stor kundkrets av företag som de levererar till.

Hur många kanelbullar kommer du att äta imorgon?

– Jag brukar ta en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Och sedan brukar jag ta hem till mig och min fru. Det är okej att äta tre bullar på kanelbullens dag!