Snart är det sportlov!

Vika pappersfigurer med en världsmästare, se småkrypsshow eller åka utför i Väsjöbacken. Sportlovet är bara runt hörnet – och som vanligt finns det en hel del att ge sig i kast med.

På tisdag mellan 13 och 16 anordnar Sollentuna bibliotek en kurs i att vika pappersfigurer – med en världsmästare. Norio Torimoto kommer ursprungligen från Japan men bor numera i Sollentuna, och är en mästare på att vika origami. Han har bland annat skrivit boken ”origami, form & fantasi” och har mottagit flera priser och utmärkelser för sin papperskonst. Här kan du se ett smakprov på Norios pappersvikning.

På onsdag är det dags för småkrypsshow på bibblan. Klockan 14 har man chans att titta närmare på spindlar och tvestjärtar – i tjugogångers förstoring, tillsammans med Urban Wahlstedt som skrivit boken ”insekter”.

Sollentunavallen är öppen som vanligt och på sportlovet är alla välkomna att åka under allmänhetens åkning. Även Väsjöbacken håller öppet mellan 11 och 21 hela veckan.

Är man sugen på att aktivera sig inomhus är det drivein fotboll på lördag mellan klockan 20:30 och 23:30 på Arena Satelliten.