Snart är skeppsbrottet på plats

En poängtavla för boulespelare och en lekställning i form av ett skepp för barnen. Det är några nyheter som byggs i Skeppsmyreparken.

Men det kan dröja innan parken öppnar.

Skeppsmyreparken i Stuvsta har länge sett ungefär likadan ut. Men nu rör det på sig, arbetena med att modernisera och förfina parken är i full gång.

Flera byggnadsarbetare jobbar för fullt i parken när Lokaltidningen Mitt i besöker den en solig förmiddag i förra veckan. Stuvsta­borna Ylva Karlsson och Lisbeth Tallsäter strosar förbi den inhägnande parken.

– Jag ser fram emot när det blir klart så man kan promenera och sitta där, säger Lisbeth Tallsäter.

Hennes väninna Ylva Karlsson ser fram emot att få börja kasta blanka klot igen.

– Vi brukade spela boule här en gång i veckan, på banan i mitten av parken. Det är den enda boulebanan vi har här i Stuvsta, säger Ylva Karlsson.

Och mer boule blir det. När Skeppsmyreparken är klar har boulebanan flyttats. Det blir dessutom en extra liten nyhet för den som gillar den franska bollsporten.

– Den kommer att ligga nära Stationsvägen och så kommer den att få en poängtavla som underlättar lite, säger Camilla Fransson, landskapsarkitekt på kommunen.

Exakt när parken ska stå klar är oklart. På en skylt talar kommunen om ”försommaren 2012”.

– Det kan nog bli i slutet av juni men om det blir invigning då får vi se, det är inte riktigt bestämt ännu, säger Camilla Fransson.

Flera björkar har fällts i parken, bland annat för att de var i dåligt skick. Det ledde till en del protester bland dem som bor i området.

Samtidigt har kommunen lovat att återplantera både björkar och andra träd som till exempel olika varianter av körsbärsträd.

Ett stort skeppsvrak blir en av vårens nyheter i Skeppsmyreparken i Stuvsta.

Fakta

Bättre belysning

Belysning med belysningsstolpar och spotlights.

Nya bänkar och sittplatser.

Plats för spontana aktiviteter som picknick och loppis.

Gångstråk genom parken.

Ett stort skeppsvrak för olika typer av lekar.

Gungor och sandlådor.

En yta för streetbasket.

källa: huddinge kommun