Snart dags för årets 127-festival

Atakan Kara, 127-festivalen
– Det här är en mötesplats för alla åldrar, säger projektledaren Atakan Kara. Arkivbild från 127-festivalen förra året.
Om en vecka startar årets 127-festival. Då väntar bland annat ponnyridning, dansuppträdanden, dessertmästerskap, basket, fotboll och kulturtält.
– Det här är en mötesplats för alla åldrar, säger projektledaren Atakan Kara.

Den 24 juni startar årets upplaga av 127-festivalen som hålls för nionde året i rad. På ett rullande schema kommer festivalen till Bredäng, Vårberg, Sätra och Skärholmen med ett fullspäckat program, merparten vänder sig till barn.

– Vi kommer ha en maskot på plats de flesta dagarna och det blir mer hoppborg och ponnyridning än tidigare år, säger projektledaren Atakan Kara.

Däremot är det oklart om det blir någon större konsert.

– Det är väldigt osäkert just nu, men det blir ingen liknande den konsert vi hade 2017 på Skärholmstorget utan en lite mindre version i så fall, säger Atakan Kara.

Festivalen som pågår under totalt sex veckor lockar tusentals besökare i alla åldrar.

– Vi har besökare från ett år upp till pensionärer. De flesta är barn men det är också föräldrar och ungdomar som bara kommer och hänger och umgås. Det är mycket snack om att det behövs mötesplatser och det här är verkligen en mötesplats för alla åldrar, säger Atakan Kara.

Bredäng först ut

Först ut att få besök är Parkleken Ängen i Bredäng där festivalen huserar under vecka 26 och 27.

Där erbjuds bland annat barnpyssel, ansiktsmålning, dansuppträdanden, spontanidrott och möjlighet att få delta i olika tävlingar.

Vissa dagar blir det även specialprogram som ponnyridning, hennamålning och ett kulturtält där man bland annat kan dansa själv och titta på uppträdanden, gå på talangjakt och prova på skateboard.

Dessertmästare utses i Vårberg

Näst på tur är parkleken Ängen i Vårberg dit festivalen kommer vecka 28. Där utses bland annat 127:s dessertmästare. Det finns också möjlighet att testa vattenlek, bungyrun och MMA. Få ansiktsmålning eller sitt hår flätat. Och titta på film, spela basket och delta i kreativt skapande.’

Festivalen avslutas med i Skärholmen

Vecka 29 gästar festivalen Sätradalsparken i Sätra. Där väntar bland annat gladiatorspel, brännboll, fotbollsturnering och kulturtält. Man kan även delta i hednamålning, ansiktsmålning och kreativt skapande.

Sist ut på festivalen är torget i Skärholmen dit festivalen kommer vecka 30 och 31. Där kan man bland annat testa sumobrottning, rida på en mekaniska tjur,  få ansiktsmålning och skapa i kulturtältet.