ANNONS

Snart börjar Täbys nya skola växa fram

Skolbyggnaden kommer byggas i traditionell stil.
Skolbyggnaden kommer byggas i traditionell stil.
Den 12 juni går det första spadtaget i marken för Hägerneholms nya skola och idrottshall. För hallen står innebandy och skolidrott i fokus och när det gäller skolan blir det bland läroverk i klassisk utformning.
ANNONS

När man bygger nya stadsdelar behövs det nya skolor. I den nya stadsdelen Arninge-Ullna bygger man för fullt och i Hägerneholm kommer det inom några år finnas 1200 nya bostäder. Den 12 juni går det första spadtaget i marken för den nya Hägerneholmsskolan och den nya idrottshallen i korsningen Ullnavägen/Hägerneholmsvägen.

– Vi fick i uppdrag att bygga en hall som hade plats för en fullstor plan och en läktare som kan rymma 500 personer, säger Linda Hårdén, projektledare på Täby kommun.

I den nya hallen fokuserar man framförallt på skolidrott och innebandy och utöver omklädningsrummen kommer det också att finnas ett café.

Så här är det tänkt att det nya caféet ska se ut. Illustration: Arcona

Amfiteater och pulkabackar

Skolan kommer att rymma omkring 600 elever från förskoleklass upp till årskurs sex. Förskolan kommer att vara integrerad med den övriga grundskolan och ha en yta på totalt 9 600 kvadratmeter fördelade på 3 plan. Den byggs av bolaget Arcona och enligt Linda Hårdén kommer det bli en traditionell skolbyggnad.

– Vi har mycket fokus på tillgänglighet och akustik för att ge en bra miljö för barnen och personal.

På förskolans skolgård kommer det bland annat finnas en pulkabacke och en cykelslinga, och för de äldre barnen kommer det planeras för en hinderbana och en längdhoppsbana. De kommer också att smälla upp en amfiteater så att barnen kan få undervisning utomhus.

Tanken är att bygget kommer att ta två år och barnen ska börja i sin nya skola augusti 2019.

ANNONS