ANNONS

Snart butikstätt på Rinkebystråket

Rinkebystråket har varit en byggarbetsplats i nära två år – men snart flyttar de första butikerna in.
ANNONS

För nästan två år sedan startade arbetet med att bygga om Rinkebystråket till en affärsgata med butiker och restauranger. Och snart är det klart.

Den första verksamheten, Medborgarkontoret, har precis flyttat in i sina nya lokaler, och snart får första gänget näringsidkare tillträde till sina nya butiker.

– Jag bara väntar på nycklarna nu. Det känns jättebra faktiskt, säger frisören och Rinkebybon Zakariye Saalax.

Nu har han sin herrsalong i ett litet rum i Rinkeby, men han har letat efter en större lokal sedan 2012.

– Jag har letat länge, det är inte lätt att få tag i något här. När jag fick den här lokalen blev jag jättenöjd, säger Saalax.

Hans frisörsalong Zeki Hair är en av de butiker som kommer att öppna i den första etappen. Då öppnar också Tele 2, klädbutiken Nura fashion, frisörsalongen Karima och en bankomat.

– Den första etappen med butiker kommer att öppna i oktober, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder, som äger fastigheterna.

De här butikerna ligger på delen närmast torget.

Nästa etapp blir i slutet av november eller början av december. Totalt är åtta restauranger och caféer, åtta butiker och åtta serviceverksamheter klara för att flytta in på stråket.

ANNONS

– Nästan allt är uthyrt, vi har bara tre restauranger som inte är helt klara, men det finns intressenter där också. Våren 2016 är allt på plats.

Man knivhögg kvinna – åtalas för mordförsök

TENSTA Den 16 april attackerade en man sin före detta flickvän med en kniv mitt bland folk på öppen gata på Kämpingegången i Tensta, enligt ett nytt åtal.

Mannen högg kvinnan i kroppen och ansiktet, vilket orsakade livshotande skador.

– Enligt uppgifter till polisen kan ett möjligt motiv vara att mannen ville gifta sig med kvinnan men att hon sagt nej, säger åklagaren Fredrik Karlsson.

Mannen, som nu har åtalats för mordförsök, nekar till brottet.

Rätt om festivalens artister

Rättelse För två veckor sedan tipsade Lokaltidningen Mitt i om att besöka Stockholms Kulturfestival den 11–16 augusti.

Tyvärr slank förra årets program in. Ett urval av årets artister ska i stället vara: Tensta Gospel Choir med gäster, bland annat Kristin Amparo. Även Zara Larsson, Media, Lilla Sällskapet, Sidestepper och Sveriges Radios Symfoniorkester kommer att spela på de olika scenerna runt om i stan.

Mer information finns att hämta på kulturfestivalen.stockholm.se.