ANNONS

Snart dags att tända valborgseldarna

valborg
Urgammal tradition.
Det är socuterna som ser till att valborg firas ordentligt i Skärholms stadsdel. De arrangerar firandet både vid Vårbergstoppen och vid Mälarhöjdsbadets parkering.
ANNONS

I dag är det valborgsmässoafton – och dags att välkomna våren på allvar. Vid Vårbergstoppen, närmare bestämt i ”Grytan”, börjar firandet klockan 18. Då kan man köpa både fika och lotter och umgås med grannar och bekanta.

Klockan 20 tänds brasan. Det görs med hjälp av fackelbärare i det fackeltåg som arrangeras. Även barn får gå i tåget, men är alla under 8 år ska ha en vuxen med sig.

Vårberg-Skärholmens scoutkår ordnar firandet, så den som undrar över något kan kika efter en scout.

I Bredäng är det Scoutkåren Gustav-Vasa Bredäng som sätter glans på valborgskvällen, ihop med  Sensus,  KFUM, JKS och Skärholmens församling. De startar, traditionsenligt, redan klockan 16.30. Då blir det körövningar i Bredängs kyrka, för alla som vill sjunga i kvällens valborgskör.

Klockan 18 är det andakt. En halvtimme senare går ett fackeltåg från kyrkan till parkeringen ovanför Mälarhöjdsbadet. Där tänds brasan. Det blir också tal, körsång och försäljning av lotter, korv och annat.

Den som gillar rock kan passa på att fira valborg vid Klubbensborg, i Mälarhöjden. Där startar firandet nämligen med valborgsrock från Betelkyrkans musikskola, klockan 18. Även klockan 19.30 blir det levande musik, men kvällens huvudnummer kliver upp på scenen först klockan 20.20. Då sjunger manskören in våren med många kända sånger.

Brasan vid Klubbensborg tänds klockan 20.45. Klockan 21.30 blir det fyrverkeri (vid regn kan det bli tidigare).

Klubbensborg ordnar firandet med stöd av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning och studieförbundet Blida.

ANNONS