ANNONS

Nu sänks hastigheten i Vallentunas bostadsområden

30-skylt
De här skyltarna har sex veckors leveranstid. Något som kan påverka hur snabbt maxhastigheten sänks i Vallentunas bostadsområden.
Till sommaren sänks hastighetsgränsen i Ekeby, Bällsta och södra Vallentuna.
– Ambitionen är att hinna klart före semestrarna, säger trafikplanerare Johanna Roos på Vallentuna kommun.
ANNONS

Förra året bestämde kommunpolitikerna att alla bostadsgator i Vallentuna skulle få sänkta hastighetsgränser. Först ut var Lindholmen och östra Ormsta, som fått maxhastigheten ändrad från 40 till 30 kilometer i timmen. Samma sak har skett vid Åby ängar och i Tellusområdet där det tidigare fanns en tidsreglerad 30-gräns.

Nu är det dags för Ekeby och södra Vallentuna att få nya hastighetsskyltar. Det rör sig bland annat om bostadsgatorna som ansluter till Ekebyvägen.

Oklart när bytet görs

Men om planen går i lås är osäkert. Exakt när skyltarna byts är enligt Johanna Roos svårt att ge besked om. Dels eftersom kommunen vill informera vägföreningarna innan, dels eftersom skyltarna har har en leveranstid på runt sex veckor och kan bli ännu längre över sommaren.

Även bostadsgatorna i Bällsta och vid Karlbergsvägen ska ska få nya skyltar. I Karby, Brottby, Kårsta, Ekskogen och Frösunda planerar kommunen att börja ändra skyltningen i höst.

I några fall blir det sänkningar från 50 till 40. Det gäller bland annat Väsbyvägen mellan Vallentuna station och Björkby, Bällstavägen samt flera avsnitt av Karlbergsvägen.

Med de nya hastigheterna vill kommunen förbättra säkerheten i bostadsområdena.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.