ANNONS

Snart införs amorteringskraven – då vill många sälja

De kommande amorteringskraven är tänkta att kyla ner bostadsmarknaden, men har istället pressat upp priserna när många säljer innan de nya reglerna. I Värmdö har priserna ökat med upp till 20 procent.
ANNONS

– Det finns väldigt många bostäder till försäljning. Normalt lägger vi ut cirka två till tre objekt per mäklare varje fredag, nu är det ibland upp till fem stycken och försäljningstempot är fortsatt högt, säger Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Vasastan.

De har, tillsammans med Svensk Mäklarstatistik, gjort en analys av bostadsmarknaden och sett att priserna på både bostadsrätter och villor ökat det senaste året. Amorteringskraven tros vara en av anledningarna när många både vill hinna sälja och köpa innan de nya reglerna, i och utanför Stockholm.

I Värmdö har priserna på bostadsrätter ökat rejält. De senaste tre månaderna har priset gått upp med tre procent och hela 20 procent det senaste året. Villapriserna har ökat med 17 procent på ett år, något som gör ökningen till bland de högsta i länet. Bara i Huddinge, Österåker, Vallentuna och Vaxholm har priserna ökat mer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.